Videoreportage fra et første spadestik - "Over Sø og Land"

Forårssolen titter frem og den frosne jord er begyndt at tø op. Mange boliglivsprojekter tager i disse dage det første spadestik, som her i Lerbakken, hvor et tilvokset søområde gøres til samlingssted for beboerne fra både de almene bebyggelser og de private ejendomme ovre på den anden side af søen.

I Lerbakken ved Helsingør har Boligselskabet Nordkysten allerede ryddet hele søområdet for de vildtvoksende træer og buske, som før dækkede for både udsyn og tilgang til søen. Formålet med projektet er at åbne op til søen og gøre hele søområdet til fællesareal for beboerne i de omkringliggende boligområder. Foruden en oplyst gangsti som fører hele vejen rundt om søen, anlægges en stor terrasse med naturskøn udsigt, hvor beboere kan sidde og grille om sommeren, samles til en hyggestund eller nyde solen efter en gåtur omkring søen.

Den første forårssol står højt på himlen da formand for Boligselskabet Nordkysten, Palle Wørmann, tager det sørste spadestik til foreningens nye, store fælles terrasse, hvorfra søen vil kunne nydes helt tæt på. Beboerne er inviteret på kaffe og boller og stemningen er fuld af forventningsglæde. Lerbakkens beboere ser frem til at tage deres nye terrasse i brug for første gang til Sct. Hans i år.

____________________________________________________________________________

I videoreportagen optræder Helsingørs Borgmester, Johannes Hecht Nielsen, Boligsocial medarbejder, Tine Djurhuus, Arkitekt Johnny Andreasen, formand for Boligselskabet Nordkysten, Palle Wørmann samt beboerne Jette Vibeke og Janne.

Følg projekt Over Sø og Land samt de mange andre inspirerende projekter med støtte fra kampagnen på Facebook - 'Det Gode Boligliv'.

Første spadestik - Over Sø og Land

Læs mere om projektet her

  • print
  • Udfyld venligst felterne

  • Mail