Idrætsbiblioteket i Roskilde

I Idrætsbiblioteket er bøgerne skiftet ud med hulahopringe, kængurustylter, bolde mm., og børn og unge kan tage deres venner med ud i bibliotekets ”grønne læsesal”. Men om vinteren er indendørs aktiviteter som bordtennis blevet en sport, som likker mange af afdelingens drenge til.

Boligafdelingen Æblehaven / Rønnebærparken har opført det første idrætsbibliotek i Danmark. Ideen er at etablere et idrætsanlæg for områdets børn og unge, hvor man i "Biblioteket" kan låne sports- og idrætsudstyr, som kan bruges på udearealet kaldet "Læsesalen".

Biblioteket er indrettet i et tidligere affaldsskur, der er åbnet op med vinduer og nye adgangsforhold. Idrætsbiblioteket er indrettet med en låneskranke for store og små lånere, hylder og reoler med udstyr, bænke og plads til bordtennis. Inventar og indvendig beklædning er udført i et råt look i samarbejde med Roskilde Tekniske Skole. Idrætsbibliotekets låneudstyr vil løbende blive supperet og fornyet og - som et bogbibliotek - udgøre rammen for forskellige arrangementer og aktiviteter.

Læs mere om projektet her

  • print
  • Udfyld venligst felterne

  • Mail