UDELIV I STENBJERGPARKEN

De voksne beboere i Stenbjergparken har fået udesteder, der fremmer og understøtter det formelle og uformelle møde beboerne imellem.

STENBJERGPARKENS GRØNNE MØDESTEDER FOR VOKSNE

De nye udearealer i Stenbjergparken har fokus på at skabe et parkinspireret område, som kan tiltrække den voksne beboergruppe og skabe et sted, der kan fremme, favne og inkludere lokalområdets mangfoldighed. Stedet giver plads til både organiserede aktiviteter såsom fællesspisning, koncerter og til et mere uformelt samvær, hvor man kan mødes til en snak med sine naboer.

Projektet har baggrund i et ønske blandt beboere om et rekreativt område med plads til voksensamvær både på hyggeniveau og mindre arrangementer for at skabe et større socialt fællesskab, hvor de voksne beboere kan mødes på tværs af aldersgrupper, etnicitet og interesser. Det nye mødested skal være med til at øge kendskabet til hinanden og skabe et godt naboskab, så konflikter kan minimeres. En af aktiviteterne er etablering af en beboergruppe, "Det Grønne team", omkring nyttehaver og andre grønne initiativer, der understøtter projektet. Herved er beboerne med til at udvikle og fastholde boligområdets grønne karakter.

De rekreative opholdssteder for voksne beboere er opgraderet med grønne mødesteder, der giver rum til fællesskab og socialt samvær. Det nye centralt placerede samlingssted omfatter ny beplantning, nye belægninger og tre overdækkede spise- opholdssteder med pizzaovn, grillsted og borde/bænkesæt. Samlingsstedet er forsynet med en vandpost, der kan anvendes til madlavning, og som også gør dyrkning i højbedene lettere. Der er adgang til strøm til afholdelse af aktiviteter, hvor der kan være brug for et lydanlæg eller belysning.

Området rummer også nye legepladser til mindre og større børn. En multibane/boldbur er indpasset i det store græsareal, hvor der også er en fodboldbane. Dette giver mulighed for visuel kontakt mellem områdets brugere.

Der er lagt vægt på at få en flot beplantning, der binder området sammen og giver forbipasserende lyst til at stoppe op og nyde duft og farvepragt. Pergolager med klatreplanter og overdækkede siddeområder fungerer som brugbare opholdssteder og som det daglige mødested, også når vejret ikke er det bedste.

HENT PROJEKTPRÆSENTATION OG FAKTA OM PROJEKTET HER (pdf)

  • print
  • Udfyld venligst felterne

  • Mail