MISSING LINK - INFOTAVLE I OPGANGEN, HERNING

Udvikling og afprøvning af et nyt kommunikationsværktøj til beboerne i fire afdelinger i Fællesbo, Herning

Nærmest tilfældigt blev boligforeningen opmærksom på, at det ikke var alle beboere i fire nærliggende afdelinger, der var klar over hvilke fællesaktiviteter, der blev afholdt i et aktivitetshus i den ene af afdelingerne.

Beboerne i de øvrige tre afdelinger var ikke klar over, at aktiviteterne fandt sted, men alle var enige om, at hvis der blev informeret bedre og bredere om aktiviteterne, så ville flere beboere deltage i aktivitetshusets arrangementer.

Ønsket om et mangfoldigt socialt liv i foreningen var allerede til stede, men der manglede en informationsmetode, som kunne skabe ligelig adgang til viden som grundlag for et stærkt, socialt fællesskab.

Herved opstod idéen om "Missing Link"; et projekt, hvor der via skærme opsat i opgangene kan ske udbredelse af information til beboerne - ligesom det blandt andet kendes fra receptioner i større hoteller og kommuners borgerservicområder.

Skærmene fungerer på samme måde som tidligere tiders opslagstavler - nu er de bare blevet til digitale opslagstavler, hvor der informeres om fremtidige begivenheder - fx sociale arrangementer eller lukning af vand mm.

Herved medvirker tavlerne til at skabe lige vilkår for alle boligforeningens beboere for at deltage i diverse arrangementer og aktiviteter.

Udover at informationerne vises på skærmene i opgangene, kan systemet også sættes op, så det kan sende på kabeltv, så beboere hjemme i stuen kan få oplysninger om, hvad der foregår, selvom man ikke er en habil IT-bruger.

Systemet er udviklet i et samarbejde mellem professionelle IT-personer, et arkitektfirma samt repræsentanter fra beboerne og boligselskabet.

I den indledende prøveperiode var der også mulighed for, at beboerne kunne komme med forslag og idéer til, hvad der skal vises på skærmene.

I det daglige styres informationerne på skærmene fra boligforeningens kontor eller et medlem fra bestyrelsen.

HENT PROJEKTPRÆSENTATION OG FAKTA OM PROJEKTET HER (pdf)  • print
  • Udfyld venligst felterne

  • Mail

Kontaktperson