IDRÆTSBIBLIOTEKET

I Idrætsbiblioteket er bøgerne skiftet ud med hulahopringe, kængurustylter, bolde mm., og børn og unge kan tage deres venner med ud i bibliotekets ”grønne læsesal”.

FRA SKRALDESKUR TIL IDRÆTSBIBLIOTEK

Boligafdelingen Æblehaven / Rønnebærparken har opført det første idrætsbibliotek i Danmark. Ideen er at etablere et idrætsanlæg for områdets børn og unge, hvor man i "Biblioteket" kan låne sports- og idrætsudstyr, som kan bruges på udearealet kaldet "Læsesalen".

Biblioteket er indrettet i et tidligere affaldsskur, der er åbnet op med vinduer og nye adgangsforhold. Idrætsbiblioteket er indrettet med en låneskranke for store og små lånere, hylder og reoler med udstyr, bænke og plads til bordtennis. Inventar og indvendig beklædning er udført i et råt look i samarbejde med Roskilde Tekniske Skole. Idrætsbibliotekets låneudstyr vil løbende blive supperet og fornyet og - som et bogbibliotek - udgøre rammen for forskellige arrangementer og aktiviteter.

Klik her og se en kort video om projektet

Læsesalen rummer en lang række faciliteter, hvor der kan spilles volleyball, fodbold, håndbold, basket, hockey, rutsje på kælkebakken året rundt, tage en tur i svævebanen, hoppe på kængurustylter eller styrke musklerne i motionsredskaberne. Den grønne læsesal er udstyret med små højttalere, så brugerne kan lytte til deres egen musik fra mobiltelefonen.

Området er forsynet med belysning, som giver mulighed for også at bruge læsesalen, når mørket falder på. I tilknytning til biblioteket med udlånet er der etableret møde- og opholdsfaciliteter i en pavillon, hvor der også er plads til de medarbejdere og frivillige, der skal drive Idrætsbiblioteket.

Idrætsbiblioteket
Idrætsbibliotekets aktiviteter er forankret i det Boligsociale Områdesekretariat Roskilde (BOR), der i tæt samarbejde med de to afdelingsbestyrelser varetager koordinationen i forhold til de mange frivillige og foreninger, der står for afholdelse af de forskellige organiserede aktiviteter.

Idrætsbiblioteket er et fælles projekt for de to boligafdelinger Æblehaven og Rønnebærparken, hvor målet er at skabe et aktivt boligområde, som kan løfte udsatte børn, unge, familier og ældre og skabe ejerskab og stolthed og være kendt som et attraktivt boligområde, hvor det er muligt at knytte venskab og bekendtskab omkring lege- og idrætsaktiviteter.

Idrætsbiblioteket er udviklet i samarbejde med områdets børn og unge, lokale idrætsforeninger, skoler og Dansk Idrætsforbund, Roskilde bibliotek. Og her kan der høstes mange erfaringer til de næste idrætsbiblioteker i Danmark.

Følg med på Idrætsbibliotekets egen Facebookside

HENT PROJEKTPRÆSENTATION OG FAKTA OM PROJEKTET HER (pdf)

  • print
  • Udfyld venligst felterne

  • Mail

Kontaktperson