HJERTERUM OG HJERTERYTME I RINGE

AutismeCenter Holmehøj har fået nye uderum med mangfoldige og trygge naturoplevelser i lille skala

Formålet med projektet har været at udvikle uderummene omkring AutismeCenter Holmehøj, som er et bosted for voksne med autisme.

Hensigten er at skabe kvalitetsfyldte rammer, der taler særligt til beboerne og giver mulighed for social interaktion på deres præmisser.

Visionen er, at de nye uderum skal skabe grobund for et bedre liv - både i dagligdagen, i træningsøjemed og for samværet med pårørende og naboer.

Der er derfor blevet tilføjet nye "hjerterum" og en "hjertesti", hvor beboerne kan gå på opdagelse i både fysisk og mental forstand. Her finder man fx en "krammestamme", en "holde-i-hånd"-bænk, beskyttende skovstier, omsluttet af trækroner, bløde og eftergivende underlag samt planter med hjerteformede blade. De konkrete tiltag er inspireret af beboernes egne interesser såsom stregkoder og kilometerafstande.

Detaljering af indhold og udformning af projektet er sket i tæt samarbejde mellem personale og pårørende (på vegne af beboerne) og HedeDanmark A/S i en levende designproces. Målet har her været at indbygge genkendelighed og interesseområder i løsningerne for at motivere beboerne til udelivet.

HENT PROJEKTPRÆSENTATION OG FAKTA OM PROJEKTET HER (pdf)

  • print
  • Udfyld venligst felterne

  • Mail

Kontaktperson