FÆLLESSKAB OG BEVÆGELSE I DET DANSKE VEJR, MARIBO

Terrassen og boldbanen har fået overdækninger, så boligafdelingens beboere og de mange børn og unge har mulighed for at være ud, når vejret er regnfuldt

Idéen var at skabe gode og anvendelige samlingssteder i Margrethevænget, da hovedparten af afdelingens tilbud var nedslidte og gav få muligheder for at mødes i attraktive omgivelser.

Især var der fokus på afdelingens mange børn og unge, som har været involveret i projektet.

De unge har via Produktionsskolen Maribo været med til at bygge terrasserne - nogle har deltaget i idéfasen og andre i udførelsen, da projektet har strakt sig over en længere periode. Det har betydet, at rigtig mange har en andel i og stolthed over det færdige resultat - en 250 m2 stor træterrasse i to niveauer, der omkranser børnenes sandkasse samt fire træoverdækninger, der fungerer både som opholdssteder og som belysning om aftenen.

Terrasserne er forsynet med indbyggede bænke, borde og grillsteder, der giver mulighed for, at flere familier eller grupper kan samles og grille samtidig. Ligeledes er sammenbygningen af sandkasse og terrasse med til at understøtte, at generationer kan mødes.

Boldbanerne er blevet suppleret med farverige vægge, der kan spilles bold op ad.

Der er også etableret en delvis overdækning af boldbanen i form af en udspændt sejlkonstruktion, der både kan give ly for regn og skabe skygge på solrige dage.

Sejlene er endvidere med til at give banen et karakterfuldt udtryk og stor synlighed. Det vil være muligt at supplere overdækningen, hvis det på sigt bliver økonomisk muligt.

Opsætning og nedtagning af sejlene kan udføres af beboerne i samarbejde med afdelingens vicevært. En lille instruktionsvidéo viser, hvordan arbejdet udføres.

Projektet har en stor grad af genbrug, hvor der bl.a. er brugt materialer fra et gammelt cykelskur. To buede fibertage er blevet renoveret og genbrugt som loungemøbler til ældre i tilknytning til boligafdelingens gildesal.

HENT PROJEKTPRÆSENTATION OG FAKTA OM PROJEKTET HER (pdf)

  • print
  • Udfyld venligst felterne

  • Mail

Kontaktperson