KVARTERHUSET SPROTOFTEN

Etablering af Kvarter- og aktivitetshuset er en del af en omfattende helhedsplan og renovering af boligafdelingens i alt 424 boliger og tilhørende friarealer. Aktivitetshuset appellerer til afdelingens beboere og byens borgere.

SPROTOFTENS NYE KVARTER- OG AKTIVITETSHUS HAR PLADS OG EN ÅBEN DØR TIL LOKALOMRÅDET

Kvarter- og aktivitetshuset i Sprotoften er et godt eksempel på, hvordan man med et bydelshus kan skabe velfungerende rammer for fællesskabet og tilbud til den enkelte beboer og bruger. Huset er tænkt og fungerer inkluderende med plads til aktiviteter, der understøtter netværk og et åbent naboskab på tværs af lokalområdet.

Se en kort video fra indvielsen af Sprotoften her

Huset har plads til beboere og en lang række involverende aktiviteter og begivenheder som foreningsarbejde, undervisning, let motion/idræt, udstillinger, fællesspisning, foredrag og mindre koncerter. Huset har plads inde og ude, og placeringen ud til hovedindfaldsvejen fra vest til Nyborg, tæt på den gamle Voldby, slottet og voldanlægget, inviterer forbipasserende og gæster på Nyborgs Museems guidede ture indenfor.

Med 'Kvarter- og Aktivitethuset Sprotoften' er boligforeningen med til at løfte og understøtte fritidsaktiviteter til områdets mange børn og unge, som de i dag ikke har adgang til.

Huset, på i alt 830 m2, har fritidsaktiviteter for børn og unge fra de nærliggende skoler som et centralt omdrejningspunkt.

I et samarbejde med Ungdommens Røde Kors bygges der bro til det lokale foreningsliv, så børn og unge får mulighed for at prøve kræfter med forskellige aktiviteter - lige fra fodbold og håndbold til skak og spejder mv.

Huset skaber også rammer for voksne og ældre, som tilbydes at deltage i forskellige aktiviteter, der planlægges og gennemføres i samarbejde med bl.a. Nyborg Kommune, Ældresagen, Østjysk Handicapforening AOF, de etniske foreninger, Husflidsskolen og Nyborg Museum. Målsætningen er at opbygge relationer mellem de lokale foreninger og borgere, så de kan blive aktive deltagere i områdets forenings- og klubliv.

Husets multisal giver plads til åbne kulturarrangementer udstillinger, foredrag og mindre koncertarrangementer, foreningsliv, selvorganiserede beboeraktiviteter samt undervisning og uddannelse, eksempelvis let idræt/motion. En række mindre rum kan benyttes til møder for etablerede beboergrupper og foreninger.

Endelig rummer Aktivitetshuset også "Café Danehof", som områdets beboere og byens borgere kan besøge; ligesom besøgende fra Nyborg slot også kan vandre den korte tur over slottets volde og besøge Aktivitetshuset og nyde en kop kaffe i caféen.

I "Café Danehof" er der mulighed for hjemmelavet mad og hjemmebagt brød med kaffe alle ugens hverdage, og der er plads til ophold og servering både inde og ude.

Aktivitetshusets køkken er topmoderne, og caféen drives som en professionel arbejdsplads med medarbejdere fra Nyborg kommune, der alle er ansat i skånejob.

HENT PROJEKTPRÆSENTATION OG FAKTA OM PROJEKTET HER (pdf)

  • print
  • Udfyld venligst felterne

  • Mail

Kontaktperson