Indvielse af projekt "Fra vaskehus til generationshus" i Skjern

Kom og vær med, når afdeling 81 på Østergade, Fredensgade og Østre Allé i Skjern indvier generationshuset. Generationshuset er afdelingens nye mødested, hvor man kan holde fest, have overnattende gæster eller blot slå sig ned og tage en snak med sin nabo.

Vaskehuset forvandlet til generationshus

Det er blevet en fest at vaske tøj for beboerne i Bomidtvests afdeling 81 i Skjern. Vaskehuset er omdannet til et multifunktionelt beboerhus med plads til fest og gæster.

Mens blokkene på Østergade, Fredensgade og Østre Allé i Skjern én for én forvandles til moderne lejlighedskomplekser, er det tidligere vaskehus og tilhørende tørreområde ombygget og står nu som en lille oase midt i byggerodet. En oase, der indbyder til, at man slår sig ned og snakker med sin nabo.

Det nye hus er en kombination af vaskeri, festlokaler og gæstelejlighed. Huset er ikke stort, men med møbler, der kan klappes sammen, udnyttes pladsen maksimalt. Uden for huset er anlagt store træterrasser, der inviterer til hygge ved grillen og leg på legeredskaberne.

"Tidligere havde vi kun et mørk kælderlokale at mødes i. Nu har vi et dejligt lyst lokale, der både egner sig til møder, private fester og til overnattende gæster. Vi glæder os rigtig meget til at komme i gang med at bruge vores nye hus", fortæller Lisbeth Rudbeck, der er formand for afdeling 81.

Realdania har støttet ombygningen gennem kampagnen DET GODE BOLIGLIV. Programchef i Realdania Astrid Bruus Thomsen siger: "Før i tiden var vaskehuset et naturligt mødested i boligområdet, men i takt med alle boliger i dag har egen vaskemaskinen er disse lokaler blevet overflødige. Generationshuset er et rigtig fint eksempel på hvordan vaskehuset kan få nyt liv og kombinere flere af hverdagens aktiviteter. Her kan beboerne læse lektier, drikke kaffe og spille brætspil på tværs af generationer, og endda samtidig med at vaskemaskinen snurrer i baggrunden."

Generationshuset indvies d. 8. juni 2015 kl. 17, hvor der også er åbent hus i en af de nyrenoverede lejligheder. Alle er velkomne til at deltage.

Faktaboks 1:

I 2013 udstedte Bomidtvest en arkitektkonkurrence for arkitekt- og designstuderende, hvor deltagerne skulle komme med deres forslag til, hvordan generationshuset skulle se ud. Vinderne var Nick Dyhr Petersen og Lærke Sophie Keil, der begge var arkitektstuderende. Lindquist Arkitekter og Henningsen Landskabsarkitekter er rådgivere på Generationshuset. Knud Simonsen Tømrer og Snedkerforretning har stået for selve ombygningen.

Faktaboks 2:

Generationshuset i Skjern er støttet af Realdania med 500.000 kr. Realdanias kampagne DET GODE BOLIGLIV har afsæt i de almene boligorganisationers lange og stærke tradition for at skabe gode rammer for fællesskab og et godt naboskab med plads til alle. Målet med kampagnen er at bidrage til nytænkning af de fysiske rammer omkring livet i de almene boligbebyggelser og dermed en positiv udvikling af boligområdernes fremtid. Realdania har med DET GODE BOLIGLIV støttet i alt 71 projekter i kampagnens to ansøgningsrunder i 2012 og 2013. De første projekter er ved at være færdige. Projekter, der har fået støtte i 2013, vil løbende blive færdige frem til 2016. Besøg kampagnen på www.detgodeboligliv.dk eller på Facebook

Program

kl. 17.00: Tørresnoren klippes
Tale v. Lisbeth Rudbeck, formand afd. 81
Tale v. Iver Enevoldsen, borgmester Ringkøbing-Skjern Kommune
Tale v. Astrid Bruus Thomsen, programchef i Realdania

Generationshuset er åbent

kl. 17.20 Åbent hus i en af de nyrenoverede lejligheder
kl. 19.00 Tak for i dag

Bomidtvest serverer snacks, kaffe og te ved arrangementet.

  • print
  • Udfyld venligst felterne

  • Mail